Studio

We werken aan een nieuwe opzet voor de studio. De DDA Profile mengtafel wordt vervangen door een mooi desk met randapparatuur van hoge kwaliteit. Op deze manier kan zonder mengtafel optimaal geprofiteerd worden van het praktische van Protools (of ander programma) in combinatie met de warme sound van analoge randapparatuur en analoge summer.

Johan Kooi is vaste technicus in Studio Lobbes. Overweeg je hier opnames te maken, neem dan contact op met studio@studiolobbes.nl of bel Johan op 0652310717.

De studio is met name ook bedoeld voor bands die de studio willen afhuren voor eigen gebruik, met eigen technicus / producer of evt. met hulp bij opstarten van Johan en daarna op afstand. Met name voor langere projecten kan dat heel flexibel en tegen gunstige condities. Heb je hiervoor belangstelling mail dan henk@studiolobbes.nl of bel 0643887991.

Onderstaande informatie is daarom niet helemaal up-to-date en wordt binnenkort aangepast.

 

Studio Lobbes is landelijk gelegen. Je kunt ongestoord, evt. ook ‘s-nachts, opnames maken. Er is een gastenruimte met eigen keuken, w.c. en douche en 2 slaapruimtes.

Voor elke opname en mix is voldoende apparatuur van hoge kwaliteit aanwezig, maar omdat soms ook apparatuur verhuurd wordt, is niet altijd alles aanwezig. Mocht je een specifiek apparaat willen gebruiken, laat dat dan tijdig weten.

Bij het ontwerp van de studio is veel aandacht besteed aan deakoestiek van de opname- en regieruimte. Deze zijn gebouwd door akoestisch ontwerper Hans Koomans. Hierdoor ontstaat, in combinatie met goede monitoren (Dynaudio AIR 15), een betrouwbare afluistering.  

De opnameruimte is voorzien van een aparte vocalbooth voor het registreren van vocalen en andere akoestische instrumenten, waarbij een droog basisgeluid wenselijk is. Een tweede, kleinere gitaarbooth is meer geschikt voor het opnemen van luide versterkers om zodoende overspraak te voorkomen in ‘live’ situaties. Vanzelfsprekend kan de opnameruimte naar ieders inzicht worden gebruikt.

De regieruimte biedt direkt uitzicht op de landelijke omgeving. Er wordt opgenomen met Protools HD|II Accel. De hardware van de set bestaat uit twee Digidesign 96 I/O interfaces en wordt aangevuld met 1 of 2 Lynx Aurora 16, 16 kanaals AD en DA converters (24 bit, tot 192 khz.). Hierdoor is het mogelijk tot 48 sporen analoog in te laden in Protools of analooog terug te laten komen op de DDA Profile mengtafel. (dit type mengtafel werd o.a. gebruikt bij de opname en mix van cd's van Krezip en Within Temptation). Protools maakt het mogelijk de eindmix volledig te automatiseren. De mooie analoge DDA-Profile mengtafel zorgt voor extra warmte in de mix. Tevens kan gemakkalijk gebruik gemaakt worden van de goede eq. van de DDA en kunnen op een eenvoudige manier compressors aangesloten worden en de TC system 6000 multi-effect unit. Volledig digitaal werken is natuurlijk ook mogelijk. Total recall is dan een van de voordelen.

Om een project goed te kunnen laten verlopen geven wij er de voorkeur aan om ruim van te voren een afspraak te maken met een van de technici, zodat eventuele problemen zoveel mogelijk al in een vroeg stadium kunnen worden onderkend. Elders gemaakte opnames kunnen gemixt worden in onze studio. Zorg er dan wel voor dat de files of opnames goed worden aangeleverd. De huistechnici kunnen de klanten assisteren in het behalen van een goed eindprodukt. De studio biedt aan ervaren technici/producers de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan. Een van de huistechnici kan desgewenst, tegen meerprijs, assistentie verlenen.
 
Afmeting regieruimte: 30 m2 Afmeting opnemeruimte:30 m2 Het is evt. mogelijk ’s-avonds of ’s-nachts opnames te maken. Buren hebben daar geen last van.
 
Voor vragen over de studio kunt u mailen naar:
studio@studiolobbes.nl
Bellen kan naar:
06 5231 0717

Studio Lobbes wil proberen jouw muziek en jouw idee op een zo mooi mogelijke manier op te nemen en op cd te zetten.

Hiervoor is een deskundige geluidstechnicus / producer en mooie apparatuur aanwezig. Wat voor dit proces ook belangrijk is, is dat je in een ontspannen sfeer, ongestoord kunt werken. Vandaar dat er voor de studiogasten een eigen keuken, wc- en douche is en 2 slaapkomers zijn en onder de veranda bij de studio staat een houtkachel.

Voor de gasten die het prettig vinden na de opnames of tijdens bv. een (korte) pauze even echt tot ontspanning te komen, is het in overleg mogelijk gebruik te maken van een  kleine buitensauna. 

Het gastenverblijf is voorzien van CV, gasfornuis, koelkast, magnetron / oven, Senseo-apparaat. In het gastenverblijf kunnen 4 tot maximaal 5 personen overnachten. Indien nodig kunnen ook enkele personen in de studio zelf overnachten.