Rupert Neve Designs 5060 Centerpiece

Prijs per dag bij jaarhuur: € 3,49

Bereken jaarhuur

Korte beschrijving

Zoals zo mooi omschreven op de website van Rupert Neve Designs: "van de vader van de recording mixers komt de 5060 Centerpiece".


Dit is het klasse A hart van de hedendaagse studio.  24 kanaals analoge summing met een heerlijke Neve sound. Het doel voor het Rupert Neve Designs team was het leveren van de uitzonderlijke kwaliteit van de 5088 maar dan in een compact modulair formaat, met een ruime hoeveelheid aan aansluit-mogelijken.

Prijs op aanvraag
Rupert Neve Designs 5060 Centerpiece


Details

Let op! Studio Lobbes verkoopt een beperkt aantal artikelen met voorraad-voordeel ! *

Rupert Neve Designs Centerpiece 5060

Zoals zo mooi omschreven op de website van Rupert Neve Designs: "van de vader van de recording mixers komt de 5060 Centerpiece".

Dit is het klasse A hart van de hedendaagse studio.  Het doel voor het Rupert Neve Designs team was het leveren van de uitzonderlijke kwaliteit van de 5088 maar dan in een compact modulair formaat, met een ruime hoeveelheid aan aansluit-mogelijken.

De Rupert Neve sound met custom trafo’s, monitor sectie met talkback en DAW Control

De 5060 geeft je een tonaliteit en de center sectie van Rupert Neve zijn topmodel de 5088 console, in een formaat dat past op je bureau.

En dan met custom made trafo’s en een flexibele monitor sectie met talkback, DAW transport, en analoge summing van 24 kanalen naar de mix bus.

24 kanaals summing en 4 stereo faders

Hiermee kan je dus tot 24 inkomende signalen uit je converter direct analoog summen en je mix ook nog een mooie Rupert Neve sound meegeven.

De eerste 8 kanalen hebben professionele 100 mm stereo faders en deze kun je zowel stereo als in het midden geplaatst mono gebruiken.

Op deze 8 kanalen heb je mute switches en inserts, en de inserts sends zijn pre-fader te gebruiken waardoor je deze rechtstreeks op je multitrack recorder of DAW inputs kan aansluiten.

De kanalen van 9-24 hebben een stereo volumeknop die je kan gebruiken om je stem mixen te maken maar je kan ze ook als aux inputs gebruiken.

Op de stereo master heb je een insert zodat je makkelijk buscompressie en EQ kan toepassen op je totale mix.

Texture Silk Blue

Wat ook erg mooi is aan de 5060 zijn de texture silk red en blue die je ook terugvindt in andere Portico II producten van Rupert Neve Designs.

Het is een schakelaar met de keuze tussen red en blue silk, en een draaiknop waarmee je nauwkeurig zelf kan bepalen hoeveel je van de rijk verzadigde harmonische vervorming van de custom made trafo’s je wilt toevoegen aan je mix. 

Je kan dus zelf bepalen of je een hele schone summing wilt of een summing met een flinke hoeveelheid vintage neve trafo sound. Beide silk modes hebben een eigen karakter, silk red geeft meer verzadiging in het mid- hoog en hoog en blue silk geeft meer verzadiging in het laag en mid-laag waar Neve ook wel om bekend staat. 

DAW control sectie

Je hebt hier de knoppen voor de standaard transport functies zoals play, stop, record, loop, shuttle en jog waarmee je je scrub en jog functies uit je bedienen en een marker drop. Dit kan zowel via midi als via USB aangesloten worden op windows en mac computers

Monitor sectie

In de monitor sectie kan je met de source selectors kiezen wat je wilt horen, of de stereo bus, of een van de drie external inputs.

Ook kan je switchen tussen drie verschillende monitor sets, en je kan de derde monitor output ook vast aan of uit kan zetten door deze button ingedrukt te houden. De derde monitor output is daarom goed geschikt voor het aansluiten van een subwoofer die je dan met beide ander monitoren kan gebruiken. Of om bijvoorbeeld een extra set monitoren in je live room aan te sturen. Ook is er hier een talkback en een dim switch waar je het level kan instellen tussen - 6 to - 30 dB te vinden en een mono switch waardoor je makkelijk kan controleren of je mix mono compatible is.

Hoofdtelefoon versterker

De reference kwaliteit hoofdtelefoon versterker volgt de selectie in je monitor sectie en heeft een volume knop.

Monitor level

Het monitor leven kan je instellen in 21 stappen, waardoor je makkelijk en precies altijd je gewenste en hetzelfde afluister volume kan instellen.

VU Meters

De mooie VU meters geven je RMS signaal weer, van het gekozen monitor signaal.  En er is een peak indicator die oplicht wanner je peak drempel is overschreden.

   *** Voorraad-voordeel ! ***

* De studio fungeert momenteel als magazijn voor opslag van apparatuur. We willen de studio weer gebruiken voor opnames en met met name ook als demo-ruimte om professionele geluidsopname-apparatuur uit te proberen en te vergelijken. Hiervoor hebben we ruimte en geld nodig. Vandaar dat de huidige voorraad (nieuw en B-stock) wordt verkocht tegen bodemprijzen, profiteer van unieke kansen, waarbij uiteraard geldt op = op!  

* Wil je hier opnames maken of als technicus hier een band opnemen met gebruikmaking van niche-apparatuur of wil je in de demo-studio diverse apparatuur vergelijken, neem dan contact op met technicus Johan Kooi via  studio@studiolobbes.nl voor de gunstige tarieven. 

* Niet al de artikelen die met voorraad-voordeel ! worden aangeboden zijn nu direct op voorraad. Soms gaat het ook om artikelen waarbij we de verplichting hebben die nog dit jaar af te nemen vanwege onze inkoopcontracten. 

Dit is ook van toepassing op dit artikel. Houd dus rekening met een levertijd.